Ga naar de inhoud

Uitvaart verzekeringen

Wat krijgt u bij het afsluiten van een natura uitvaartverzekering :

 • Op het moment dat iemand overlijdt wordt de uitvaart aan de hand van het verzekerde pakket standaarddiensten door de verzekeraar geregeld en worden de kosten hiervan betaald.
 • De uitvaart zal zo geregeld worden als in de polis is beschreven. Er zijn geen extra kosten voor de nabestaanden als zij hiermee tevreden zijn. Sluiten de diensten uit de verzekering niet aan met de wensen  van de overledene of nabestaanden dan zal de uitvaart altijd meer geld gaan kosten.
  In de huidige af te sluiten natura verzekering is altijd al een (klein vastgesteld) vrij besteedbaar bedrag opgenomen voor afwijkende wensen.
 • De nabestaanden moeten gebruik maken van  de diensten die onderdeel zijn van het gekozen pakket, ook wanneer ze hier eigenlijk geen gebruik van maken. Er zal dan ook geen geld worden uitgekeerd bij het niet afnemen van één van de verzekerde diensten.
 • Omdat het een verzekering die gebaseerd is op diensten, kan er in principe alleen gekozen worden uit de bij de verzekeraar aangesloten uitvaartverzorgersWilt u de uitvaart toch door een andere uitvaartondernemer/ster laten verzorgen dan bijvoorbeeld de Dela of Monuta, dan wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd.  U bent daarmee wel vrij in de keuze van de uitvaartonderneming en het kan zijn dat de keuze beter aansluit op uw wensen. Ook is er de mogelijkheid een externe uitvaartondernemer/ster te vragen de regie te nemen over de uitvaart voor u en de diensten gewoon via de verzekeraar af te nemen. Hierdoor betaald u een bescheiden bedrag meer voor een persoonlijke begeleiding van uw uitvaart aan de externe uitvaartbegeleider.

Wat is en natura sommen uitvaartverzekering :

 • Op het moment dat u komt te overlijden bent u verzekerd van een door u afgesloten geldbedrag dat aan uw uitvaart besteed moet  worden.
 • De nabestaanden zijn verplicht het verzekerde geldbedrag te gebruiken voor de uitvaart alleen de kosten van de uitvaart kunnen bij de verzekeraar  worden gedeclareerd.
 • U bepaalt zelf de keuze van uitvaartverzorger.
 • U en/of uw nabestaanden moeten zelf de uitvaart regelen en hebben hier volledige regie over.
 • Het kan zijn dat het verzekerde bedrag op het moment dat u overlijd niet meer toereikend is omdat de uitvaartkosten jaarlijks stijgen. Verstandig is het om hier rekening mee te houden zeker als een verzekering niet geïndexeerd is.

      Een kapitaalsverzekering:

 • Hierbij geld dat u vrij bent te kiezen voor een uitvaartondernemer/ster naar keuze. Het geldbedrag besteed kan worden naar eigen invulling, het volledige bedrag na overlijden wordt uitgekeerd.
 • Deze vorm van verzekeren is de meest zekere vorm als u keuzevrijheid wilt, nadeel is dat de premie vaak iets hoger is.

Naast alle soorten verzekeringen kunt u ook gewoon verkiezen voor het sparen voor uw eigen uitvaart.

bel ons